Mine põhisisu juurde

Kasutajate haldamise töölaud

See juhend annab ülevaate, kuidas hallata kõigi oma ettevõtete kasutajaid ja nende õigusi ühest kohast.


Kasutajate haldamise töölaual saate lisada ja eemaldada oma ettevõtete kasutajaid ning muuta nende õigusi. Töölaud koondab kõik ettevõtted, mille peakasutaja olete, ja kõik kasutajad, kelle olete oma ettevõtetesse lisanud.

Töölaual saate:

  • vaadata ettevõtte kasutajaid ja nende õigusi;

  • vaadata, millistesse ettevõtetesse on kasutaja lisatud;

  • kutsuda uusi kasutajaid;

  • lisada olemasolevaid kasutajaid teistesse ettevõtetesse;

  • eemaldada kasutajaid ettevõtetest;

  • muuta kasutajate õigusi.

Kättesaadavus pakettides

  • Standard paketis saate hallata kõigi oma ettevõtete kasutajaid ühest kohast, kuid lisamine, eemaldamine ja õiguste muutmine toimub ükshaaval.

  • Pro ja Premium paketis saate lisaks teha masstoiminguid ehk hallata korraga mitut kasutajat või mitut ettevõtet.

Kuidas töölaud on üles ehitatud

Kasutajate haldamist saate alustada kahel viisil:

  • Valige ettevõte - näete kõiki oma hallatavaid kasutajaid ning saate neid valitud ettevõttesse lisada, sealt eemaldada või muuta nende õigusi.

  • Valige kasutaja - näete kõiki ettevõtteid, mille peakasutaja olete, ning saate valitud kasutajat nendesse ettevõtetesse lisada, neist eemaldada või muuta tema õigusi.

💡 Kui olete valinud ettevõtte ja valite seejärel kasutajate nimekirjast kasutaja, tühistatakse ettevõtte valik.

Ettevõtete ja kasutajate nimekiri

  • Ettevõtete nimekirjas näete ainult neid ettevõtteid, mille peakasutaja olete.

  • Kasutajate nimekirjas näete neid kasutajaid, kelle olete oma ettevõtetesse kutsunud.

Kui valite ettevõtte, näete kasutajate nimekirja. Kui valite kasutaja, näete ettevõtete nimekirja. Mõlemas nimekirjas on read jaotatud kaheks:

  • Seotud - kasutaja on valitud ettevõttesse juba lisatud. Need read kuvatakse nimekirjas esimesena. Rea lõpus on õiguste muutmise (pliiatsi ikoon) ja eemaldamise (prügikasti ikoon) nupp.

  • Sidumata - kasutaja ei ole valitud ettevõttesse veel lisatud. Need read kuvatakse halli tekstiga. Rea lõpus on lisamise nupp (+ märk).

Kasutajate haldamine ükshaaval (kõik paketid)

Uue kasutaja kutsumine

  1. Avage kasutajate haldamise töölaud. Töölaud → Kasutajate haldamine.

  2. Klikkige kasutaja valikuvälja kõrval oleval + märgil.

  3. Sisestage uue kasutaja e-posti aadress.

  4. Valige ettevõte, kuhu soovite kasutaja lisada.

Standard paketis saate uue kasutaja kutsumisel valida ühe ettevõtte. Kui kasutaja peab pääsema ligi mitmele ettevõttele, lisage ta teistesse ettevõtetesse pärast kutsumist, kasutades iga ettevõtte rea lõpus olevat + märki.

Olemasoleva kasutaja lisamine teise ettevõttesse

Kui olete kasutaja juba mõnda oma ettevõttesse kutsunud, saate ta lisada ka teistesse ettevõtetesse ilma uut kutset saatmata.

Ettevõtte kaudu

  1. Valige ettevõte, kuhu soovite kasutaja lisada.

  2. Leidke nimekirjast kasutaja (sidumata read on halli tekstiga).

  3. Klikkige kasutaja rea lõpus oleval + märgil.

Kasutaja kaudu

  1. Valige kasutaja.

  2. Leidke ettevõte, kuhu kasutajat ei ole veel lisatud.

  3. Klikkige ettevõtte rea lõpus oleval + märgil.

Kasutaja õiguste muutmine

  1. Valige ettevõte ja leidke kasutaja või valige kasutaja ja leidke ettevõte.

  2. Klikkige rea lõpus oleval pliiatsi ikoonil.

  3. Muutke avanenud aknas õigusi ja salvestage.

Muudatus kehtib ainult selle kasutaja õigustele valitud ettevõttes.

Kasutaja eemaldamine ettevõttest

  1. Valige ettevõte ja leidke kasutaja või valige kasutaja ja leidke ettevõte.

  2. Klikkige rea lõpus oleval prügikasti ikoonil.

  3. Kinnitage eemaldamine.

💡 Kasutaja eemaldatakse ainult valitud ettevõttest. Ligipääs teistele ettevõtetele, kuhu ta on lisatud, jääb alles.

Masstoimingud (Pro ja Premium paketis)

Pro ja Premium paketis saate lisada, eemaldada ja muuta õigusi korraga mitmele kasutajale või mitmes ettevõttes. Kõigepealt märkige read, seejärel valige tegevus.

Ridade valimine

Iga rea ees on märkeruut. Ridu saate valida:

  • käsitsi - märkige soovitud read;

  • nupuga „Vali seotud“ - märgitakse kõik seotud read (kasutatakse eemaldamiseks ja õiguste muutmiseks);

  • nupuga „Vali sidumata“ - märgitakse kõik sidumata read (kasutatakse lisamiseks).

Pärast nuppude "vali seotud"/"vali sidumata" kasutamist saate valikut käsitsi muuta, näiteks eemaldada linnukese nende ridade eest, mida ei soovi toimingusse kaasata. Toiming tehakse ainult märgitud ridadega.

Valiku tühistamiseks kasutage nuppe „Tühista seotute valik“ või „Tühista sidumata valik“. Nimekirja all näete valitud ridade arvu.

Toimingu tegemine

Kui read on märgitud, kasutage nimekirja all olevaid nuppe:

  • „Lisa“ - (sidumata ridade jaoks) kasutajate lisamiseks;

  • „Eemalda“ - (seotud ridade jaoks)kasutajate eemaldamiseks;

  • „Muuda õigusi“ - (seotud ridade jaoks) kasutajate õiguste muutmiseks.

Mitme kasutaja lisamine ühte ettevõttesse

  1. Valige ettevõte.

  2. Klikkige „Vali sidumata“ või märkige kasutajad käsitsi.

  3. Vajadusel eemaldage linnuke nende kasutajate eest, keda ei soovi lisada.

  4. Klikkige „Lisa“ ja kinnitage toiming.

Ühe kasutaja lisamine mitmesse ettevõttesse

  1. Valige kasutaja.

  2. Klikkige „Vali sidumata“ või märkige ettevõtted käsitsi.

  3. Vajadusel eemaldage linnuke nende ettevõtete eest, kuhu kasutajat ei soovi lisada.

  4. Klikkige „Lisa“ ja kinnitage toiming.

Kasutaja saab ühe e-kirja, milles on loetletud kõik ettevõtted, kuhu ta lisati.

Uue kasutaja kutsumine mitmesse ettevõttesse

  1. Klikkige kasutaja valikuvälja kõrval oleval + märgil.

  2. Sisestage uue kasutaja e-posti aadress.

  3. Valige kõik ettevõtted, kuhu soovite kasutaja lisada.

  4. Kinnitage lisamine.

Kasutajate eemaldamine

Mitu kasutajat ühest ettevõttest: valige ettevõte → klikkige „Vali seotud“ või märkige kasutajad käsitsi → kontrollige valikut → klikkige „Eemalda“ ja valige avanenud aknas "Jah".

Üks kasutaja mitmest ettevõttest: valige kasutaja → klikkige „Vali seotud“ või märkige ettevõtted käsitsi → kontrollige valikut → klikkige „Eemalda“ ja valige avanenud aknas "Jah".

Õiguste muutmine korraga

Mitme kasutaja õigused ühes ettevõttes: valige ettevõte → märkige kasutajad → klikkige „Muuda õigusi“ → määrake õigused ja salvestage.

Ühe kasutaja õigused mitmes ettevõttes: valige kasutaja → märkige ettevõtted → klikkige „Muuda õigusi“ → määrake õigused ja salvestage.

⚠️ NB! Õiguste massmuutmine kirjutab senised õigused üle.

Kõigile märgitud kasutajatele (või kõigis märgitud ettevõtetes) rakendatakse täpselt need õigused, mille määrate õiguste muutmise aknas. See tähendab, et:

  • kasutajate senised individuaalsed seadistused ei säili;

  • massmuutmisega ei saa lisada üksikut õigust olemasolevatele õigustele juurde;

  • kasutajale ei anta õigusi, mida tema kasutajaliik ei võimalda (nt piiratud õigustega kasutaja ei saa ligipääsu menüüdele, mis talle ei ole lubatud).

Näide: ettevõttes on kolm erinevate õigustega kasutajat. Kui märgite kõik kolm ja määrate uued õigused, on pärast salvestamist kõigil kolmel samad õigused - arvestades iga kasutaja kasutajaliigi piiranguid.

💡 Peakasutaja õigusi ei saa masstoiminguga üle anda.

Pakettide võrdlus

Võimalus

Standard

Pro/Premium

Kõigi ettevõtete kasutajate haldamine ühest kohast

✓

✓

Haldamine ettevõtte või kasutaja kaudu

✓

✓

Uue kasutaja kutsumine

✓ (üks ettevõte)

✓ (mitu ettevõtet korraga)

Kasutaja lisamine, eemaldamine ja õiguste muutmine

✓ ükshaaval

✓ ükshaaval ja korraga

Mitme kasutaja lisamine/ eemaldamine ühes ettevõttes korraga

–

✓

Ühe kasutaja lisamine/ eemaldamine mitmes ettevõttes korraga

–

✓

Mitme kasutaja õiguste muutmine korraga

–

✓

Ühe kasutaja õiguste muutmine mitmes ettevõttes korraga

–

✓


Kas see vastas teie küsimusele?